Trupa Mustang

,,Trăim și manifestăm liber prin muzică!”

Adeseori, în viața unui om, există un vis la care el se reîntoarce dintr-un motiv sau altul. Așa s-a întâmplat și în anul 2017 când Ioan Florea, revenind în Oradea după ani de căutări,  de întrebări, de încercări și de așteptări, dorința de-a reclădi o trupă rock l-a determinat să investească în piese proprii.

Astfel, proiectul MUSTANG a prins rădăcini în 2018, când visul lui Ioan Florea a căpătat contur și formă, cu un nume inspirat din trăsăturile cailor liberi, greu de îmblânzit, ce rămân dresați doar dacă simt că omul și animalul devin o singură ființă.

Trupa s-a lansat în Oradea pe 8 Martie 2019 cu piesa Mustang Manifest, compusă de Gabriel Băruţa pe versurile scrise de Daniela Florea-Drăgan, din componența acesteia făcând parte: Ioan Florea (voce), Adrian Ioan (claviaturi), Tomi Paskuy (chitară), Mark Mihele (bass) și Miki Cservak (tobe).

În același an, trupa MUSTANG participă la peste 20 de concerte și festivaluri alături de trupe din topul rock-ului românesc și realizează primul album – GENERAȚII, ce urma să fie lansat în 20 mai 2020 la Hard Rock Café București cu sprijinul PR-ului Dana Cristescu - PromArtCreative.

Din păcate, ratează lansarea acestuia datorită pandemiei, care își spune cuvântul. 11 Septembrie 2020 aduce totuși o pre-lansare în cadrul concertului Rock100%Românesc, unde trupa susține un recital la București.

Răspuns pentru fiecare generație, indiferent de mesaj sau formă, rock-ul rămâne un motor al mișcărilor sociale, un mesager al iubirii, se reinventează și întâmpină toate greutățile rămânând veșnic tânăr.

Este și cazul trupei Mustang care, în ciuda tuturor încercărilor și a schimbărilor de componență, la finele anului 2021 se reîntregește alături de Ioan Florea cu basistul Botond Pete și tânărul chitarist Andrei Chereji, iar la începutul anului 2023 cu toboșarul Șerban Gavriluț.

Materializând un vis comun, O trupă rock la Oradea, cei patru au ales să cânte împreună din pasiunea lor pentru muzica rock, convinși că nimic nu este întâmplător, că viața înseamnă o continuă schimbare, reușind astfel să transmită împreună, prin mesaje puternice, libertatea, credința și adevărul propriilor trăiri.

Punte între Generații, între ieri și azi, Mustangii de la Oradea împletesc experiența și entuziasmul propriu într-o poveste care merge mai departe.

 

MEMBRI

 

Cine este IOAN FLOREA, solistul trupei Mustang?

Eu am deschis urechile mai devreme decât ochii și am început mai repede să cânt decât să vorbesc. Am crescut cu muzica pe vinil, iar vocea o moștenesc de la mama. Părinții m-au susținut de mic, de aceea, încă din copilărie, doar chitara și vocea au fost bagajul care m-a însoțit până azi, spune cu simplitate și onestitate Ioan Florea.

Născut în 23 mai 1965 la Târnăveni – Mureș, de la 14 ani cântă în trupa liceului, iar în ’82, anul următor, împreună cu prietenii din liceu fondează prima trupă rock, PECO, care ulterior își schimbă numele în ICAR. Cu aceasta participă până în ’92 la o serie de festivaluri de muzică rock unde câștigă numeroase trofee.

Din ’93 se alătură ca solist vocal și chitarist într-o trupă de cover-uri până în 2018 când alege să împlinească un vis: O trupă rock la Oradea.

Așa s-a născut MUSTANG.

Perioada în care eu m-am născut era aceea în care exploda muzica rock and roll. Am fost pe scenă de la 5 ani și prima chitară am primit-o devreme. Vorbesc puțin, dar cânt din suflet, de aceea comunic liber prin muzică și cel mai bine mă exprim pe scenă. Asta mă reprezintă. Sunt rocker, deci rebel, dar în același timp, crezul meu este că trebuie să rămân -  Copil la orice vârstă.

Cântă, dar și compune încă din anii ’80. Muzica lui Ioan Florea, indiferent dacă exprimă iubire sau manifest, reprezintă tot ceea ce simte și trăiește, iar concluzia acestuia este simplă:

Îndrăznește să crezi, chiar dacă doar într-un colț de gând.

 

 

ANDREI CHEREJI se prezintă singur:

De când mă știu ascult muzică rock, tatăl meu fiind chitarist și solist vocal într-o trupă din Zalău, iar când eram mic doar așa adormeam, „zgâlțâit” în cărucior pe muzică. A fost biberonul și jucăria copilăriei mele.

Practic, m-am născut să cânt. Azi sunt student în anul șase la medicină, datorită părinților mei care, deși m-au susținut necondiționat în muzică, în același timp m-au determinat să aleg o profesie din care să mă pot susține financiar. N-am să uit acea discuție, deși aveam doar 14 ani. Încă înainte de liceu am știut ce vreau, așa că nu mi-a fost greu să mă orientez spre cariera de medic fără a renunța însă la muzica rock. Îmi place să îmbin utilul cu plăcutul.

Una dintre cele mai frumoase amintiri din viața mea rămâne cadoul primit de la părinții mei la 14 ani, o chitară prezentată ca un „accesoriu” al unei curele de chitară electrică – IBANEZ.

Primul meu profesor de chitară a fost tata până la 14 ani când, sub îndrumarea chitaristului Nelu Brindea, am urmat cursurile Școlii de Rock&Roll din Zalău. Mi-a fost de un real folos. Am învățat de la tehnici și riff-uri până la organizarea unui concert rock.

Cel mai mult însă am fost autodidact. În clasa a IV-a am descoperit în casa străbunicilor pianul de la 1870, primit moștenire din generație în generație, pian la care am învățat să compun primele acorduri inspirate din partituri descărcate de pe net.

Cânt și la pian, dar chitara electrică și rock-ul rămâne de suflet, astfel m-am regăsit în proiectul Mustang.

 

Pentru mine, muzica nu reprezintă doar un șir de note, legate prin ritm sau acorduri, ea reprezintă o oază de liniște într-o lume plină de griji și stres, spune basist-ul BOTOND PETE, care s-a alăturat trupei Mustang în decembrie 2021.

Arta, în general, face parte integrantă din mine, este hrana sufletului meu. În același timp este o tradiție de familie, pe care încerc să o transmit și copiilor mei cât mai bine. Am învățat să cânt la pian din copilărie, dar m-am îndrăgostit de bass pe la 17ani, când am participat la un concert de jazz modern, unde au cântat mari muzicieni,  spune Boti.

Astfel, student fiind la Cluj, am urmat cursuri de chitară bass, avându-l ca mentor pe cel care avea să fie modelul meu de basist: Vlad Spătar.

Îl apreciez enorm pe Vlad și pot doar să-i mulțumesc deoarece m-a acceptat ca elev, deși nu avea obiceiul să predea ore de bass. De la el am învățat bazele instrumentului și drumul pe care trebuie să merg mai departe ca să devin un instrumentist mai bun.

În aceeași măsură, sunt recunoscător și profesorului meu de pian, Ari Nagy Sándor din Oradea, care m-a învățat, printre multe altele, cum să cânt într-o trupă în așa fel încât să adaug valoare acesteia, cum să interacționez cu celelalte instrumente, transformând individualul într-un întreg armonios.

Consider că bass-ul este un instrument masculin, care reprezintă puntea dintre ritm și armonie, aducând astfel un echilibru în dinamica muzicii.

Acesta este motivul pentru care m-am alăturat trupei Mustang.

 

Șerban Gavriluț cel mai ,,gălăgios” Mustang povestește cu zâmbetul larg:

Bat la tobe de când aveam trei ani și am început să dezvolt acest entuziasm copilăresc când de ziua mea am primit de la părinți un set de tobe pe un joc electronic. Așa s-au desfășurat primele repetiții pentru serbările de la grădiniță,

Cu genul muzicii rock am făcut cunoștință pe la 11 ani, în vacanțele de vară petrecute la bunicii din Vadu Crișului, când întorceam discurile de vinil ale unchiului de pe o parte pe cealaltă. Rockul a devenit prima mare pasiune, deși tata cânta la instrumentul specific bihorean, vioara cu goarnă. Primele piese proprii le-am cântat cu trupa SubSociety Defense, fondată în liceu împreună cu alți colegi gojdiști, iar câțiva ani mai târziu am făcut primele lecții de tobe cu Ioszef Tendler, bateristul trupei orădene Metropol.

M-am alăturat Mustangilor când mi s-a oferit această oportunitate pentru că îmi place proiectul, alături de ei trăiesc propriul vis și doresc ca împreună să devenim  un reper în muzică pentru generațiile viitoare.

 

Formula Mustang de pe scenă se sinconizează perfect cu un sound profesionist, marca inginerului de sunet Gabi Jonucz.

Cu o activitate de peste 30 de ani în domeniu, atât în țară, cât și înafara granițelor, el este unul dintre cei mai experimentați și apreciați ingineri de sunet din România.

Membru la fel de important ca și cei de pe scenă, aparent „invizibil”, pasiunea pentru meseria lui se regăsește în bucuria fiecărui concert Mustang.

 

 

Mai mult decât o trupă, Mustang este un proiect de suflet, realizat de S.C. ID Studioul de Artă SRL și susținut din culise de următoarea echipă:

 

Daniela Florea Drăgan – Manager

Olivia Roșca – Art Director

Newsletter Trupa Mustang

Fii la curent cu ultimele noutăți abonându-te la Newsletter-ul nostru.

Trupa Mustang

NĂSCUȚI LIBERI, TRĂIM ȘI MANIFESTĂM PRIN MUZICĂ!

 

 

este mesajul sub cupola căreia membrii trupei MUSTANG, fondată de Ioan Florea la finele anului 2018 în Oradea, s-au unit în actuala formulă:

 

Ioan Florea - solist vocal

Andrei Chereji - chitară

Botond Pete chitară bass

Șerban Gavriluț - tobe

Follow Us:

Contact Rapid

Adresa: str. Aleea E. Gojdu nr.9, ap.7, Oradea, 410006
Tel./Fax: (+40) 359-175.147
Mobil: (+40) 739-022.222
Email: trupa@idstudioart.com

Parteneri

Client 1
Client 1
Client 1
Copyright © 2024 Trupa Mustang. All Rights Reserved.

Search